Nyheter

NYHETER

2018-08-31

Xelent och Assemblin har tecknat ett samarbetsavtal gällande montering- och servicetjänster. Samarbetet inleddes i juni 2018.

Genom det här samarbetet kan vi tillsammans förbättra den nationella täckningen avseende tjänster inom montering och servicetjänster framförallt inom mobil inomhustäckning men även installationer inom mötesrumsteknik och nätverk, säger Carl-Johan Bergenstråhle styrelseordförande för Xelent.

Bolagen har under flera år samarbetat men genom att formalisera genom avtalet ser parterna att omfattningen av gemensamma projekt kommer att öka. Det här är en spännande och växande bransch som ligger i tiden, säger Fredrik Thorn, ansvarig för riksavtal på Assemblin El. Det ska bli roligt att, tillsammans med Xelent, få hjälpa marknaden med mobil inomhustäckning, mötestekniska lösningar och nätverk.

Digitaliseringen gör att behovet av stabila nätverk och bra täckning inomhus blir ännu viktigare för att få tekniken att fungera säger ansvarig säljare på Xelent, Stefan Nilsson.

Om Assemblin
Assemblin är en komplett installations- och servicepartner med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Bolaget utformar, installerar och underhåller tekniska system för el, värme, sanitet, ventilation och automation i kontor, arenor, shoppingcenter, bostäder och industrier. Styrkan är att kombinera det lokala företagets personliga närvaro med den multidisciplinära koncernens styrka. Omsättning är 8,2 miljarder kronor och har 5 700 medarbetare på 100 orter i Norden.

Om Xelent
Xelent växer snabbt och har på fem år ökat omsättningen från 30 till 250 miljoner. Strategin är att hantera kundernas hela behov inom Dokument, IT, Telefoni och Kommunikation. Xelent har ca 120 anställda i Malmö, Helsingborg, Kristianstad, Ängelholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Borås, Göteborg, Trollhättan, Säffle, Nyköping, Bollnäs, Gävle och Östersund.


2018-05-24 Xelent fortsätter sin tillväxtresa med att utse två medarbetare i nya roller.

För Xelents enhet i Gävle har Björn Ersson utsetts till ny platschef. Björn, med gedigen erfarenhet från bl. a telekom, bygghandeln m fl. andra branscher, rekryterades till Xelent hösten 2016. Björn har under sin tid på Xelent ansvarat för flera av Xelents kunder och sedan våren 2017 även lett en del av organisationen i Gävle. Enheten i Gävle förvärvade Xelent sommaren 2016 och har sedan dess stadigt växt och ökat sin kundbas och omsättning. Bl. a servar enheten flera stora och viktiga kunder inom både den offentliga sektorn och inom det privata näringslivet.

– Jag är oerhört stolt att axla rollen som platschef för Xelent i Gävle. Mitt fokus blir att erbjuda våra kunder den bästa lösningen för just dem och deras verksamhet och att kunderna kan känna sig trygga med att vi har rätt kompetens och kan skapa ytterligare mervärde och framgång för dem. Vår förmåga att analysera kundens behov, förstå deras värdeströmmar, designa exakt rätt lösning och sedan driftsätta den snabbt gör oss oerhört konkurrenskraftiga, säger Björn Ersson, platschef Xelent Gävle. 

För affärsområdet Mötesteknik har Ulf Redlund utsetts till ny affärsområdeschef. Ulf Redlund, tidigare platschef för enheten i Gävle, har mångårig och gedigen erfarenhet från branschen i flera olika ledande roller och har sedan våren 2017 även ansvarat för att bygga upp affärsområdet Mötesteknik inom Xelent. Affärsområdet innefattar bl. a teknik för ljud, bild, inspelning och dokumentering för både fysiska och virtuella mötesrum. Affärsområdet inkluderar även videokonferenser, interaktiva whiteboards, digital skyltning, teknik för utbildningsmiljöer mm.

– Idag är det lika naturligt att mötas med bild, ljud och delad skärm som det förr var att ringa ett samtal. Tyvärr visar ändå många undersökningar att man teknikmässigt upplever det som svårt. Dessutom blir 90 % av det som behandlas och beslutas under ett möte aldrig dokumenterat. Men det behöver inte vara så förklarar Ulf Redlund. Xelent tillhandahåller, som en av få på marknaden, hela spektrat av lösningar med både produkter och kunskap kring hur kunden digitaliserar och skapar förutsättningar att mötas bättre, enklare och effektivare. Xelent Gävle har redande en ledande ställning inom område och som vi nu för ut till våra 16 orter där Xelent är verksamma idag, berättar Ulf Redlund, Affärsområdeschef Mötesteknik.

– Det är med glädje jag kan annonsera tillsättningarna av Björn och Ulf. Björn, som ny platschef i Gävle, fortsätter utveckla det som Ulf byggt upp och där Ulf nu tar nästa steg i karriären med att ta ansvar för Xelents satsning på mötesteknik. Björn är målinriktad, strukturerad och har verkat som ställföreträdande platschef till Ulf så övergången blir både snabb och effektiv. Ulf, som nog är en av Sveriges mest kompetenta personer avseende mötesteknik, kan nu fokuserar fullt ut på detta viktiga affärsområde för Xelent där Ulf kommer att verka ihop med både våra leverantörerna, Xelents enheter och i större kundprojekt, säger Ulf Persson, VD för Xelent Office.

Xelent-koncernen växer snabbt och har sedan 2013 ökat omsättningen från 30 till 250 miljoner. Xelents strategi är att hantera kundernas hela behov inom dokument, IT, kommunikation och mötesteknik. Xelent har drygt 120 anställda i Malmö, Helsingborg, Kristianstad Ängelholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Borås, Göteborg, Trollhättan, Säffle, Nyköping, Bollnäs, Gävle och Östersund.

För ytterligare information kontakta: 

Marie-Louise Lax, Marknadschef, telefon: 070-560 6505

Ulf Persson, VD, telefon: 0340-50 10 00

 


Xelent tackar för förtroendet!

 


Lunds Kommuns Parkerings AB, LKP AB, som äger och förvaltar sammanlagt ca 6 600 stycken parkeringsplatser i Lunds kommun har under en längre tid brottats med ett problem för sina kunder. Att kunna betala sin parkering med hjälp av mobiltelefonen ser LKB som en självklarhet och därtill anser LKB att parkeringsgästen t.ex. ska kunna se tidtabeller, mötesdetaljer, email eller liknande i sin mobil. Då flera av företagets parkeringshus ligger under jord har tillgången till tillfredsställande mobil inomhustäckning varit en bristvara och försvårat för kunden. Därmed har det omöjliggjort för företaget att leva upp till sitt mål att tillgodose behovet av parkeringslösningar och erbjuda bästa möjliga parkeringsservice samt leverera sitt löfte till marknaden, ”Det ska vara enkelt att parkera hos oss”.

För att åtgärda problemet fick Xelent uppdraget av LKP genom Driftchef, Armin Memic, att i tre av företagets sju parkeringshus bygga inomhustäckning för tal och datakommunikation. Kravet var att leverera bra inomhustäckning, oavsett operatör.

Efter förstudie och en genomlysning av fastigheterna valde Xelent att bygga en s.k. repeaterlösning med utrustning från MIC-Nordic, förklarar Håkan Tykö från Xelent. Vi bygger för fyra operatörers nät men vi bygger det i en gemensam lösning för varje enskild fastighet. Det är mer kostnadseffektivt och ger ett enklare underhåll och managering. Den är också byggd för att kunna uppgraderas när operatörerna byter till ny teknik. Vi på Xelent är oerhört glada och stolta över uppdraget från LKP och väldigt nöjda med resultatet avslutar Håkan.

Xelent tackar LKP för förtroendet och hoppas på ett långt och givande samarbete för bägge parter.

 

 

 

 

 

 

Lediga kontorsplatser i Borås

Xelent i Borås hyr ut kontorsplatser a 12 kvm. Lokalen som är belägen på Källbäcksrydsgatan är ljus och fräsch och erbjuder bra skyltläget, lättillgänglighet med bil och gratis parkering precis utanför. Inkluderat i hyran är tillgång till konferensrum, kök samt även lageryta om man önskar.

För mer information kontakta Johanna Fahlén 070-3154790 eller Carl-Johan Bergenstråhle 070-675 00 88

 

 

 

2018-01-15 Xelent genomför VD-byte och andra ledningsförändringar

Då Xelent, som är en av Sveriges snabbast växande leverantörer av IT, dokumenthantering och telefoni, är i en expansiv fas har man beslutat att göra följande rockad på ledande positioner för det fortsatt effektiva arbetet framåt.  

Carl-Johan Bergenstråhle som varit verksam inom Xelent de senaste 10 åren och de senaste 3 åren som Verkställande direktör kommer fortsatt verka inom Xelent som arbetande styrelseordförande. I sin nya roll kommer Carl-Johan att samarbeta med Ulf Persson, verksam sedan 2017 som Operativ chef samt ledamot i styrelsen, som tillträtt som Verkställande direktör för Xelent. Ulf har drygt 30 års erfarenhet från företagsledande positioner inom bl. a. IT-, telekom- och mobilindustrin med placeringar i Sverige, Tyskland och Storbritannien och har lett ett antal verksamheter till framgång inom både B2C och B2B.

"Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Xelent enligt Carl-Johans ursprungliga vision och bygga vidare på den framgång han skapat. Genom hela min karriär har jag haft fokus på tre viktiga parametrar för framgång; marknadsledande produkter & tjänster och en organisation med kompetenta och passionerade medarbetare. Kombinationen garanterar mitt tredje fokus; oerhört nöjda kunder. Och med utvecklade arbetsmetoder och nya idéer ser jag att det blir väldigt positivt för Xelents fortsatta tillväxtresa”. säger Ulf som också med sig i bagaget har en tidigare erfarenhet från Xelent då han 2011-2012 arbetat som rådgivare för företaget.

”Ulfs skicklighet och rutin i att leda företag framåt kommer skapa tillväxt och är vad företaget behöver i dagsläget” säger Martin Jönsson, tidigare styrelseordförande tillika Xelentkoncernens ägare. Martin Jönsson kommer sitta kvar i styrelsen som ledamot.

Om Xelentkoncernen                                                                                                                                      Xelent växer snabbt och har sedan 2013 ökat omsättningen från 30 till 250 miljoner. Vår strategi är att hantera kundernas hela behov inom dokument, IT och kommunikation. Xelent har 120 anställda i Malmö, Helsingborg, Kristianstad Ängelholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Borås, Göteborg, Trollhättan, Säffle, Nyköping, Bollnäs, Gävle och Östersund.

För ytterligare information kontakta:                                                                                                                   Martin Jönsson, Xelentkoncernen, telefon: 070-5656550                                                                              Carl-Johan Bergenstråhle, Styrelseordförande Xelentkoncernen, telefon: 070-6750088


 

2017-04-11 - Trosa kommun väljer Xelent som samarbetspartner

När Trosa kommun skulle förnya sin flotta med bärbara datorer genomförde de en upphandling enligt LOU. Xelent valdes som bästa leverantör i konkurrens med bland andra Atea, Dustin och Tele2 Business.

”När Trosa kommun gör upphandlingar ställer vi alltid stora krav på att vald leverantör skall ha hög teknisk och yrkesmässig kapacitet, en väl fungerande kundsupport och erfarenhet av liknande uppdrag. Vidare krav vi har är att leverantören skall arbeta utifrån en väl utarbetad miljö- och kvalitetsledningspolicy samt ha en stark ekonomisk ställning” säger Tommy Biserud, IT-chef på Trosa kommun. 

”Vi tackar Trosa kommun för förtroendet. Affären med Trosa kommun visar att Xelent levererar förstklassiga produkter och tjänster inom fler och fler affärsområden” säger Thomas Runfeldt, VD Xelent i Nyköping. 

Om Trosa kommun
Knappa timmen från Stockholm med buss, tåg eller bil har Trosa kommun blivit ett val för människor som söker en trivsam livsmiljö vid havet med möjligheter i boende och närhet till storstadsregionen. Kommunen omsätter cirka 3/4 miljard och har 750 anställda. Med cirka 12 500 invånare är Trosa kommun en kommun i stadig tillväxt. 


 

2017-03-15 - Stockholm Skavsta Flygplats väljer Xelent som samarbetspartner för sin nya dokumentlösning

Stockholm Skavsta Flygplats är ett dokumentintensivt företag med höga krav på prestanda och tillgänglighet. Detta tog kundansvarig Tobias Anander, Xelent Nyköping, fasta på när han skräddarsydde en lösning till dem.

”När Stockholm Skavsta Flygplats valde samarbetspartner så var de viktigaste sakerna att den nya samarbetspartnern skulle ha en god förståelse för vår verksamhet, vara proaktiva i samarbetet samt att vara snabbt på plats vid eventuella driftstörningar”, säger Andrea Faluhelyi på Stockholms Skavsta Flygplats.

”Vi tackar Stockholm Skavsta Flygplats för förtroendet och kommer genom Xelents breda kompetens leverera en komplett lösning med lokal närvaro”, säger Thomas Runfeldt VD på Xelent i Nyköping.

Om Stockholm Skavsta Flygplats
Stockholm Skavsta Flygplats beläget strax utanför Nyköping är idag Sveriges femte största flygplats. De erbjuder en operativ och effektiv flygplats med ljusa moderna faciliteter för stora mängder passagerare.

Flygplatsen är banbrytande inom lågprisflyget i Skandinavien och en idealisk bas för researrangörer och flygbolag. Passagerarterminalen kan ta emot cirka 3 miljoner passagerare per år.


 

2016-12-21 - Assemblin förlänger med Xelent

Assemblin, ett av nordens ledande installations- och serviceföretag, förlänger samarbetsavtalet med Xelent. Inom avtalet ryms mobiltelefoner, tillbehör och kringutrustning samt tjänster i form av support och konfiguration.

”Xelent levererar tjänster och support på ett bra sätt till vår verksamhet och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete under 2017” säger Mats Lundquist, CIO, Assemblin.

Assemblin har över 5000 medarbetare på över 100 orter och utformar, installerar och underhåller tekniska system för el, värme, sanitet och ventilation. Styrkan från en koncern och det lokala företagets personliga närvaro är i fokus när de agerar i sina verksamhetsländer Sverige, Norge och Finland.

”Vi är stolta och glada att få fortsatt förtroende att leverera varor och tjänster till Assemblin. Tack vare målmedvetet arbete, en bra supportfunktion och inte minst ett utmärkt samarbete med kund får vi möjligheten att fortsätta följa med på deras resa” säger Stefan Nilsson, ansvarig säljare Xelent.


 

2016-11-24 - Xelent förvärvar del av verksamhet på fyra orter av Ricoh

Från den 1 januari nästa år växer Xelent ytterligare när förvärvet av del av verksamhet på fyra orter av Ricoh träder i kraft. Enheterna kommer övergå till att vara Ricoh Corporate IT-Partner. Xelent, med en nuvarande omsättning på omkring 200 miljoner och 120 anställda, utökar sin etablering i landet med enheter i Nyköping, Helsingborg, Kristianstad och Borås.

”Detta är ett naturligt steg i riktningen mot att bli rikstäckande och en spännande fortsättning på ett mycket gott samarbete med Ricoh. Förvärvet kommer stärka vår position, både geografiskt och kompetensmässigt, och bidra till ännu högre servicenivåer gentemot våra kunder.” säger Carl-Johan Bergenstråhle, VD Xelentkoncernen.

Xelents samarbete med Ricoh har intensifierats i takt med expansionen i landet och Xelent är nu Sveriges största Ricoh Corporate IT-Partner.

”Detta är en del av vår strategi, att beroende på lokala marknadsförhållanden, välja mellan att tillsammans med utvalda partner bli det bästa alternativet på marknaden eller vara representerade med eget Center. Vi anser att Xelent blir en idealisk partner för både oss och våra gemensamma kunder. Detta eftersom medarbetarna har en mycket stark kompetens och erfarenhet inom våra affärsområden”, säger Johan Fensby, Head of Indirect Channel, Ricoh Sverige AB.

 

Frågor om förvärvet ställs till
Carl-Johan Bergenstråhle, VD Xelentkoncernen, 070-675 00 88
Måns Sjöstedt, VD Ricoh Sverige AB, 08-734 19 99


 

2016-11-24 - Xelent gav råd kring säkerhet på nätet i P4 Jämtland

 

Hur du som privatperson ska skydda dig på nätet för att undvika att någon kommer åt dina konton och orsakar skada är ett ständigt aktuellt ämne. Under onsdagen togs det upp i Eftermiddag i P4 Jämtland med Janne Nyman. Robin Svanberg från Xelent gav information och tips till lyssnarna.

Robin Svanberg, som till vardags arbetar med IT-säkerhet gentemot företag och organisationer, fick i P4 kliva fram och ge sitt perspektiv på säkerheten för den vanliga privatanvändaren. Robin berättade om vad hackare kan göra när de fått tag i uppgifterna till dina användarkonton och hur du bäst skyddar dig mot detta.

Programmet finns att lyssna på i sin helhet här, Robins medverkan startar två timmar in.


 

2016-11-09 - Xelent medverkade på Bring the day

bring3

Brings viktigaste kunder bjöds in till en heldag med föreläsningar, nätverkande och tävlingar under Bring the day i september. Efter föreläsningar på förmiddagen deltog den golfspelande delen av gästerna i en golftävling på Öijareds GK utanför Göteborg, där Xelent bidrog med priser till prisbordet. För de icke golfspelande ägnades tiden åt längdskidåkning under ledning av bland andra Torgny Mogren, en av Sveriges främsta längdskidåkare genom tiderna. Dagen avslutades med gemensam middag och prisutdelning. Totalt fanns omkring 60 kunder, flera av Brings säljare och personer från ledningen på plats och bidrog till att göra dagen riktigt lyckad.


 

Xelent.se

2016-11-02 - JSC IT-partner förvärvar Xelents enhet i Kristianstad

JSC IT-partner förvärvar Xelents enhet i Kristianstad för att förstärka kompetensen kring Mitels stora växelplattformar och molntjänsten Solus. Enheten i Kristianstad kommer att passa bra in i JSC IT-partner med sin mycket speciella nisch inom växeltelefoni, säger Carl-Johan Bergenstråhle, koncernchef Xelent. Till skillnad från Xelents övriga enheter med helhetserbjudande inom dokument, IT och telefoni har Kristianstad enbart varit riktade mot telefoni. Detta har bidragit till den strategiska försäljningen till JSC IT-partner.

Om Xelentkoncernen
Xelent växer snabbt och har på tre år ökat omsättningen från 30 till 200 miljoner. Vår strategi är att hantera kundernas hela behov inom dokument, IT och telefoni. Xelent har ca 100 anställda i Malmö, Helsingborg Ängelholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Göteborg, Trollhättan, Säffle, Gävle och Östersund.

För ytterligare information kontakta
Carl-Johan Bergenstråhle, VD för Xelentkoncernen, telefon: 070-675 00 88
Christer Löwdahl, VD JSC IT-partner, telefon: 0380-55 65 20


 

2016-10-31 - Säkerhet och GDPR - Cybercom och Xelent bjöd in till seminarium

cybercom1

 

I förra veckan bjöd Cybercom tillsammans med Xelent in till seminarium om IT- och informationssäkerhet samt senaste nytt om EU-förordningen som kommer ersätta PUL. Bruno Nilbert, Cybercom, och Joakim Kålen, Xelent, inledde med att hälsa välkomna och lämnande sedan över till kvällens föredragshållare.

Mikael Sundberg, informationssäkerhetsexpert hos Cybercom, belyste utmaningar och aktuella risker inom området. Fokus riktades mot behovet av att bedriva ett strukturerat och långsiktigt arbete kring just informationssäkerhet för att hantera den nya verklighet vi verkar i. Mikael pratade vidare om den nya dataskyddsförordningen, vilken bland annat kommer innebära att företag och organisationer kan dömas till böter om förordningen inte efterlevs. De nya reglerna gäller från och med 25 maj 2018 och det är dags att förbereda verksamheterna för detta redan nu.

Från Xelent inledde Robin Svanberg, IT-säkerhetsexpert, med att guida deltagarna genom definitionen av IT-säkerhet och vad det kan innebära för ett företag att bli drabbat av en attack. Han fortsatte sedan med att berätta om scenarion från verkligheten med kunder som utsatts för attacker och hur det har hanterats. Även dessa pass belyste vikten av att arbeta med säkerheten kontinuerligt för att få ut rätt effekt.

Ett 20-tal deltagare från både offentlig och privat sektor besökte seminariet och delade med sig av egna erfarenheter och reflektioner. Efter seminariet bjöds det på mingelbuffé och deltagarna diskuterade vidare på säkerhets- och IT-temat.


 

2016-10-14 - Lyckat seminarium med Exclusive Networks

Exclusive nNtworks fortinet-logo

 

Xelent i Östersund bjöd tillsammans med Exclusive Networks in till säkerhetsseminarium med fokus på lösningar från Fortinet. Ett tillfälle att prata om dagens hot och vilka möjligheter som finns för att skydda sig mot attacker i form av virus, botnets och andra säkerhetsrisker inom IT-området.

Xelent i Östersund gästades den 12 oktober av Ola Andersson och Malin Brunnäs från Exclusive Networks, företrädande Fortinet och deras säkerhetskoncept i Sverige och i stora delar av världen. Ola synliggjorde olika tekniker för att skydda sig mot oönskad trafik, attacker och virus. Han pratade också om de många möjligheterna med Fortinets produkter med fokus på verktyg för att analysera, skapa informativa rapporter och hålla sin IT-miljö uppdaterad.

Xelent och Robin Svanberg gav därefter deltagarna insyn i hur några av Xelents kunder använder sig av Fortinets brandväggar för att skapa visibilitet och enkelhet i sina nätverk. Detta genom Fortigates, för att detektera och förhindra oönskad trafik. Avslutningsvis beskrevs en kund med ett fastighetsnät, där en kombinerad lösning med fasta fysiska brandväggar och virtuella har kunnat ge kunderna den miljö som efterfrågades.

Ett tiotal kunder fanns representerade vid sittningen, allt från mindre företag till stora koncerner, kommuner och skolor. Sammantaget en mycket lyckad tillställning som resulterade i att kunder diskuterade lösningar med varandra samt att vi på Xelent och Exclusive fick möjlighet att prata med befintliga kunder och nya intressenter inom detta område. Vi fick också på stående fot beställning på dagens seminarieerbjudande; CTA-analys av nätverksdata i kunds miljö.


 

2016-08-15 - IT-leverantören blir nu Xelent

Xelentkoncernen förvärvar majoriteten av IT-leverantören Norrland AB med kontor i Gävle och Östersund.

Vi passar samtidigt på att byta grafisk profil och blir:

Xelent Office

IT-leverantören är, i likhet med Xelent, Ricoh IT-partner och bolaget har på tre år expanderat från noll till åttio miljoner i omsättning. ”Samgåendet med Xelent kommer att möjliggöra vår fortsatta expansion i Norrland”, säger Ulf Redlund, som fortsatt kommer leda satsningen i Norrland samt vara VD och delägare i Xelents enhet i Gävle. Thomas Hoppstadius fortsätter som VD och delägare i Xelent Östersund.

Xelent fortsätter resan mot att vara en rikstäckande kedja med kapacitet att erbjuda helhetslösningar till såväl små som stora bolag. ”Vi är mycket glada över att IT-leverantören blir en del av Xelent och möjliggör vår expansion i Norrland”, säger Carl-Johan Bergenstråhle, koncernchef Xelent.

Xelent blir genom förvärvet dessutom en ännu större partner till Ricoh Sverige. ”Vi ställer oss positiva till affären eftersom bolagen kompletterar varandra och tillsammans kommer att kunna skapa ett ännu bättre erbjudande till våra gemensamma kunder.”, säger Måns Sjöstedt, VD Ricoh Sverige AB.

Om Xelentkoncernen

Xelent växer snabbt och har på fyra år ökat omsättningen från 30 till ca 230 miljoner. Vår strategi är att hantera kundernas hela behov inom dokument, IT och telefoni. Xelent har ca 130 anställda i Malmö, Kristianstad, Helsingborg, Ängelholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Göteborg, Trollhättan, Säffle, Gävle och Östersund.

För ytterligare information kontakta:

Martin Jönsson, styrelseordförande Xelentkoncernen, telefon: 070-5656550

Carl-Johan Bergenstråhle, VD Xelentkoncernen, telefon: 070-6750088

Ulf Redlund, VD Xelent Norrland, telefon: 070-6004125


 

2016-06-17 - Xelentkoncernen förvärvar Mentor Tele AB

Xelentkoncernen förvärvar Mentor Tele AB

Xelentkoncernen utnyttjar optionen från tidigare i år och förvärvar samtliga aktier i Mentor Tele AB.

Mentor Tele AB kommer att utgöra ett bra komplement till Xelents produkter och tjänster. Xelent har behov av att bredda verksamheten med Mentor Tele AB´s kompetens inom fast telefoni, nätverk, virtuella telefonilösningar och 3g förstärkning för god inomhustäckning. Vi ser också positivt på ökad geografisk spridning.

Se även www.mentortele.se

Xelent utökar sin verksamhet i Helsingborg genom att starta Xelent Office Helsingborg AB. Verksamheten kommer att ledas av Peter Persson med lång erfarenhet av branschen.

Om Xelent-koncernen

Xelent växer snabbt och har på tre år ökat omsättningen från 30 till 120 miljoner. Vår strategi är att hantera kundernas hela behov inom dokument, IT och telefoni. Xelent har ca 75 anställda i Malmö, Kristianstad, Ängelholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Göteborg, Trollhättan och Säffle.

För ytterligare information kontakta:

Carl-Johan Bergenstråhle, VD för Xelentkoncernen, telefon: 070-675 00 88

Peter Persson, VD Xelent Office Helsingborg AB, telefon: 070-266 60 80


 

2015-10-28 - Dotterbolaget Xelent Drift AB har idag förvärvat verksamheten i Hosthelmet AB

Dotterbolaget Xelent Drift AB har idag förvärvat verksamheten i Hosthelmet AB. I förvärvet ingår samtliga anställda, alla tillgångar och samtliga avtal med kunderna. Samtliga medarbetare övergår till Xelent Drift AB. Xelent Drift AB är ett delägt bolag som ägs av Xelent Holding AB, Fighthelmet AB som idag är Hosthelmet AB:s ägare samt bolagets ledning.