Xelent tecknar samarbetsavtal med Assemblin

Pressmeddelande, 2018-08-31

Xelent och Assemblin har tecknat ett samarbetsavtal gällande montering- och servicetjänster. Samarbetet inleddes i juni 2018.

Genom det här samarbetet kan vi tillsammans förbättra den nationella täckningen avseende tjänster inom montering och servicetjänster framförallt inom mobil inomhustäckning men även installationer inom mötesrumsteknik och nätverk, säger Carl-Johan Bergenstråhle styrelseordförande för Xelent.

Bolagen har under flera år samarbetat men genom att formalisera genom avtalet ser parterna att omfattningen av gemensamma projekt kommer att öka. Det här är en spännande och växande bransch som ligger i tiden, säger Fredrik Thorn, ansvarig för riksavtal på Assemblin El. Det ska bli roligt att, tillsammans med Xelent, få hjälpa marknaden med mobil inomhustäckning, mötestekniska lösningar och nätverk.

Digitaliseringen gör att behovet av stabila nätverk och bra täckning inomhus blir ännu viktigare för att få tekniken att fungera säger ansvarig säljare på Xelent, Stefan Nilsson.

Om Assemblin
Assemblin är en komplett installations- och servicepartner med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Bolaget utformar, installerar och underhåller tekniska system för el, värme, sanitet, ventilation och automation i kontor, arenor, shoppingcenter, bostäder och industrier. Styrkan är att kombinera det lokala företagets personliga närvaro med den multidisciplinära koncernens styrka. Omsättning är 8,2 miljarder kronor och har 5 700 medarbetare på 100 orter i Norden.

Om Xelent
Xelent växer snabbt och har på fem år ökat omsättningen från 30 till 250 miljoner. Strategin är att hantera kundernas hela behov inom Dokument, IT, Telefoni och Kommunikation. Xelent har ca 120 anställda i Malmö, Helsingborg, Kristianstad, Ängelholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Borås, Göteborg, Trollhättan, Säffle, Nyköping, Bollnäs, Gävle och Östersund.

Kontaktperson

Marcus Nilsson Presskontakt

VD

Dela

Taggar

Ämnen

  • Data, Telecom, IT

Regioner

Mynewsdesk

Vi använder oss av mynewsdesk för vår nyhetsrapportering. Artiklar och pressmeddelanden är importerade från Mynewsdesk.com

Mynewsdesk

Kontakta migSkicka = godta vår integritetspolicy