Xelent fortsätter sin tillväxtresa med att utse två medarbetare i nya roller.

Nyheter, 2018-05-24

För Xelents enhet i Gävle har Björn Ersson utsetts till ny platschef. Björn, med gedigen erfarenhet från bl. a telekom, bygghandeln m fl. andra branscher, rekryterades till Xelent hösten 2016. Björn har under sin tid på Xelent ansvarat för flera av Xelents kunder och sedan våren 2017 även lett en del av organisationen i Gävle. Enheten i Gävle förvärvade Xelent sommaren 2016 och har sedan dess stadigt växt och ökat sin kundbas och omsättning. Bl. a servar enheten flera stora och viktiga kunder inom både den offentliga sektorn och inom det privata näringslivet.

– Jag är oerhört stolt att axla rollen som platschef för Xelent i Gävle. Mitt fokus blir att erbjuda våra kunder den bästa lösningen för just dem och deras verksamhet och att kunderna kan känna sig trygga med att vi har rätt kompetens och kan skapa ytterligare mervärde och framgång för dem. Vår förmåga att analysera kundens behov, förstå deras värdeströmmar, designa exakt rätt lösning och sedan driftsätta den snabbt gör oss oerhört konkurrenskraftiga, säger Björn Ersson, platschef Xelent Gävle.

För affärsområdet Mötesteknik har Ulf Redlund utsetts till ny affärsområdeschef. Ulf Redlund, tidigare platschef för enheten i Gävle, har mångårig och gedigen erfarenhet från branschen i flera olika ledande roller och har sedan våren 2017 även ansvarat för att bygga upp affärsområdet Mötesteknik inom Xelent. Affärsområdet innefattar bl. a teknik för ljud, bild, inspelning och dokumentering för både fysiska och virtuella mötesrum. Affärsområdet inkluderar även videokonferenser, interaktiva whiteboards, digital skyltning, teknik för utbildningsmiljöer mm.

– Idag är det lika naturligt att mötas med bild, ljud och delad skärm som det förr var att ringa ett samtal. Tyvärr visar ändå många undersökningar att man teknikmässigt upplever det som svårt. Dessutom blir 90 % av det som behandlas och beslutas under ett möte aldrig dokumenterat. Men det behöver inte vara så förklarar Ulf Redlund. Xelent tillhandahåller, som en av få på marknaden, hela spektrat av lösningar med både produkter och kunskap kring hur kunden digitaliserar och skapar förutsättningar att mötas bättre, enklare och effektivare. Xelent Gävle har redande en ledande ställning inom område och som vi nu för ut till våra 16 orter där Xelent är verksamma idag, berättar Ulf Redlund, Affärsområdeschef Mötesteknik.

– Det är med glädje jag kan annonsera tillsättningarna av Björn och Ulf. Björn, som ny platschef i Gävle, fortsätter utveckla det som Ulf byggt upp och där Ulf nu tar nästa steg i karriären med att ta ansvar för Xelents satsning på mötesteknik. Björn är målinriktad, strukturerad och har verkat som ställföreträdande platschef till Ulf så övergången blir både snabb och effektiv. Ulf, som nog är en av Sveriges mest kompetenta personer avseende mötesteknik, kan nu fokuserar fullt ut på detta viktiga affärsområde för Xelent där Ulf kommer att verka ihop med både våra leverantörerna, Xelents enheter och i större kundprojekt, säger Ulf Persson, VD för Xelent Office.

Xelent-koncernen växer snabbt och har sedan 2013 ökat omsättningen från 30 till 250 miljoner. Xelents strategi är att hantera kundernas hela behov inom dokument, IT, kommunikation och mötesteknik. Xelent har drygt 120 anställda i Malmö, Helsingborg, Kristianstad Ängelholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Borås, Göteborg, Trollhättan, Säffle, Nyköping, Bollnäs, Gävle och Östersund.

För ytterligare information kontakta:

Marie-Louise Lax, Marknadschef, telefon: 070-560 6505

Ulf Persson, VD, telefon: 0340-50 10 00

Kontaktperson

Marcus Nilsson Presskontakt

VD och försäljningschef

Dela

Taggar

Ämnen

  • Data, Telecom, IT

Regioner

Mynewsdesk

Vi använder oss av mynewsdesk för vår nyhetsrapportering. Artiklar och pressmeddelanden är importerade från Mynewsdesk.com

Mynewsdesk

Kontakta migSkicka = godta vår integritetspolicy