Marcus Nilsson utsedd till ny VD för Xelent Office Sweden AB

Pressmeddelande, 2019-03-29
Styrelsen i Xelent Office Sweden AB har utsett Marcus Nilsson till ny VD. Marcus tillträdde sin tjänst den 11 mars och ersätter ägare och styrelseordförande Martin Jönsson som varit tillförordnad i rollen sedan november 2018.

Styrelsen i Xelent Office Sweden AB har utsett Marcus Nilsson till ny VD. Marcus tillträdde sin tjänst den 11 mars och ersätter ägare och styrelseordförande Martin Jönsson som varit tillförordnad i rollen sedan november 2018.

Marcus har en bakgrund från IT- och mjukvaruindustrin och kommer närmast ifrån Qmatic Group, ett företag som verkar inom ett till Xelent närliggande affärsområde. Marcus är i grunden civilingenjör inom Industriell Ekonomi, och har de senaste åren arbetat med att skapa och implementera företagsstrategier för ökad tillväxt och lönsamhet.

”Precis som jag, så ser även Marcus stor potential i Xelent” säger Martin Jönsson. ”Marcus kombinerar en stark kommersiell och analytisk profil, och vi i styrelsen är övertygade om att han är rätt man vid rodret i Xelents fortsatta tillväxtresa.”

”Xelent befinner sig i ett mycket spännande läge i en bransch som är under stor förändring. Jag ser verkligen fram emot uppgiften att tillsammans med övriga i ledningen och alla medarbetare fortsätta utveckla Xelents verksamhet. Målsättningen är att transformera Xelent till en nationellt skalbar organisation och samtidigt befästa positionen som en av de ledande distributörerna av IT, telefoni, dokument och mötesteknik i Sverige.” säger Marcus NilssonVi kommer nu påbörja resan att transformera Xelent’s affärs- och operativa modell för att uppnå en ökad tillväxttakt och bättrad lönsamhet. För att möjliggöra detta, måste vi öka effektiviteten, resursutnyttjandet och samarbetet inom Xelent. Vi kommer därför ha ett stort fokus på att bygga nationellt skalbara processer, organisationer och arbetssätt. Det är också viktigt att vi påminner oss om att Xelent’s kärnkompetens är det lokala affärsmannaskap som finns ute på våra kontor, så det skall vi verkligen värna om, stimulera och uppmuntra.

Xelent vill sammanföra IT, dokument, telefoni och mötesteknik till en helhet för sina kunder och hjälpa varje kund till full funktionalitet utifrån sin egen unika situation. Företaget växer snabbt och har sedan 2013 ökat omsättningen från 30 till 230 miljoner och har i dag ca 130 anställda och en vision att fortsätta växa i snabb takt.

För ytterligare information kontakta:

Martin Jönsson, Styrelseordförande, telefon: 0705 – 65 65 50

Marcus Nilsson, Verkställande Direktör, telefon: 0340 – 50 10 10

Kontaktperson

Marcus Nilsson Presskontakt

VD och försäljningschef

Dela

Taggar

Ämnen

  • Data, Telecom, IT

Regioner

Mynewsdesk

Vi använder oss av mynewsdesk för vår nyhetsrapportering. Artiklar och pressmeddelanden är importerade från Mynewsdesk.com

Mynewsdesk

Kontakta migSkicka = godta vår integritetspolicy