IT

PERSONLIGARE IT

Molntjänster, servrar, datorer, program, nätverk - Xelent är en komplett leverantör av allt du behöver inom it. Vi ger dig det bästa för just din verksamhet, utifrån kostnad och funktionalitet. Och ser till att det fungerar. Idag och varje dag.

Vi är oberoende

Till skillnad från andra fokuserar vi mer på funktion än produkt. Det kan vi göra eftersom vi är oberoende av en viss leverantör, vilket gör att vi är fria att välja exakt det vi anser vara bäst för din verksamhet och de behov ni har. Det gäller allt från datorer och telefoner till olika lösningar för webb och system.

Dedikerad server
Dedikerad server är en lösning där du som kund har en egen fysisk server placerad hos oss. Vi sköter uppdateringar av operativsystem, kontroll av serverhälsan, internetkapacitet med mera.
Molnväxel
Med en växel i molnet behöver du ingen receptionist. Du kan enkelt att koppla ihop växeln med ert Exchange-konto, så att inkommande samtal hänvisas då du har möte bokat enligt kalendern. Vi styr över växeln och fakturerar dig som kund, inte operatören. Du väljer mobiloperatör, och får fria sverigesamtal vid samtal från valfri softphone eller fast telefon.
Virtuell server
Tjänsten Virtuell server, även kallad VPS, innebär att du som kund hyr en komplett serverlösning från Xelent. En virtuell server fungerar på samma sätt som en egen server, men du delar den fysiska hårdvaran med ett antal andra kunder.

Varje virtuell server får ett eget operativsystem med dedikerat ram-minne, cpu-kraft och diskyta. Denna lösning passar bra för kunder som exempelvis behöver möjlighet att köra egna, applikationer.

Co-location
Co-location är en hostingtjänst där du som kund placerar din egen utrustning i vår datahall. Du äger din egen hårdvara och administrerar din server; vi står sedan för säker drift.
Distanshosting
Denna tjänst betyder att vi administrerar och övervakar er miljö hos er, dygnet runt. I tjänsten ingår professionell konsultation.
Hosted Backup
Hosted Backup möjliggör automatiserad backup dygnet runt. All data krypteras innan det lämnar er miljö. Den lagras sedan först på disk, och därefter på band i vår datahall. All data förvaras i Sverige, på vår egen utrustning.
Virtuellt skrivbord
Virtuellt skrivbord är en tjänst där du kopplar upp dig via ett Citrix fjärrskrivbord till vår drifthall för att kunna köra exempelvis Officepaketet, mail/kalenderfunktioner, affärssystem.

Det är som att du kör skrivbordet lokalt på datorn, oavsett var du befinner dig. Inga speciella krav på datorer eller utrustning finns för tjänsten. Så länge det finns tillgång till internet så finns det åtkomst till applikationer och system.

Hosted exchange
En e-post-lösning för företag som baseras på plattformen Microsoft Exchange.

Du får tillgång till e-post, kontaktlistor och kalender i mobilen, eller via er webbrowser. 
Tjänsten innehåller också en rad viktiga funktioner, som daglig Backup och Antivirus & Spamfilter.