IT

– Xelent hjälper dig från arkitektur till genomförande och underhåll

Allt är IT idag. Därför är det extremt viktigt att din verksamhets IT-miljö är stabil och driftsäker 24/7. Det är vår uppgift på Xelent att säkerställa detta. Det är också vår uppgift att se till att alla enheter i din IT-infrastruktur är väl avvägda mot varandra.

Har varje medarbetare en arbetsstation som motsvarar arbetsuppgiften? Har de rätt abonnemang för mobil kommunikation? Är nätverket anpassat till antalet medarbetare? Har uppkopplingen mot internet tillräcklig kapacitet? Som sagt, det är vår uppgift på Xelent att hjälpa dig att skapa en väl avvägd IT-miljö som gör att din verksamhet fungerar optimalt.

Personlig IT-expertis

Vi hjälper dig att analysera din verksamhet ifrån behov och nuläge till kravspecifikation. Därefter tar vi hand om upphandling, installation, utbildning och support av din verksamhets IT-miljö.

System, mjuk- och hårdvara

Molntjänster, servrar, datorer, skrivare, programvaror, nätverk – Xelent använder världsledande IT-leverantörer för att skapa den bästa IT-miljön för just din verksamhet, utifrån kostnad, funktionalitet och driftsäkerhet. 

Dedikerad server är en lösning där du som kund har en egen fysisk server placerad hos oss. Vi sköter uppdateringar av operativsystem, kontroll av serverhälsan, internetkapacitet med mera.

Med en växel i molnet behöver du ingen receptionist. Du kan enkelt att koppla ihop växeln med ert Exchange-konto, så att inkommande samtal hänvisas då du har möte bokat enligt kalendern. Vi styr över växeln och fakturerar dig som kund, inte operatören. Du väljer mobiloperatör, och får fria sverigesamtal vid samtal från valfri softphone eller fast telefon.

Tjänsten Virtuell server, även kallad VPS, innebär att du som kund hyr en komplett serverlösning från Xelent. En virtuell server fungerar på samma sätt som en egen server, men du delar den fysiska hårdvaran med ett antal andra kunder.

Varje virtuell server får ett eget operativsystem med dedikerat ram-minne, cpu-kraft och diskyta. Denna lösning passar bra för kunder som exempelvis behöver möjlighet att köra egna applikationer.

Co-location är en hostingtjänst där du som kund placerar din egen utrustning i vår datahall. Du äger din egen hårdvara och administrerar din server; vi står sedan för säker drift.

Denna tjänst betyder att vi administrerar och övervakar er miljö hos er, dygnet runt. I tjänsten ingår professionell konsultation.

Hosted Backup möjliggör automatiserad backup dygnet runt. All data krypteras innan det lämnar er miljö. Den lagras sedan först på disk, och därefter på band i vår datahall. All data förvaras i Sverige, på vår egen utrustning.

Virtuellt skrivbord är en tjänst där du kopplar upp dig via ett Citrix fjärrskrivbord till vår drifthall för att kunna köra exempelvis Officepaketet, mail/kalenderfunktioner, affärssystem.

Det är som att du kör skrivbordet lokalt på datorn, oavsett var du befinner dig. Inga speciella krav på datorer eller utrustning finns för tjänsten. Så länge det finns tillgång till internet så finns det åtkomst till applikationer och system.

En e-post-lösning för företag som baseras på plattformen Microsoft Exchange.

Du får tillgång till e-post, kontaktlistor och kalender i mobilen, eller via er webbrowser. Tjänsten innehåller också en rad viktiga funktioner, som daglig Backup och Antivirus & Spamfilter.

Kontakta migSkicka = godta vår integritetspolicy